ЧЕСАЛО...обикновено, без екстри-действа при всякакъв вид сърбел! Ползвайте го без страх и уплашение до...пълно облекчение!

...За невчесани раздумки, шарки , краски, песнички, видео кодоши - на различни теми за....МАЛКИ И ГОЛЕМИ


Мисля си, че има много истина в израза..."Светът е оцелял, защото се е смял!"...


АМИИИ...В ТОВА ВЪЛЧЕ ВРЕМЕ - ДА СЕ СМЕЕМ, ТА БЕЛКИМ ОЦЕЛЕЕМ!



вторник, 26 октомври 2010 г.

Любовно писмо до Бог...


Знаете ли какво си мисля сега, днес?
По разни красиви причини от последното денонощие от моя живот, си мисля следното:

Земята, тази уникална планета, която е единствен наш дом, гледана от дистанция внушава и излъчва мир, и безмерна красота.. Предизвиква дълбоко и трудно описуемо усещане за чудо, според всички щастливци, които са я видели от тази перспектива (от "гледната точка на Бог", както те самите се изразяват).. За живо чудо. Излъчва крехкост, уязвимост, предизвиква емоция, която не подлежи на описание.. С всичките милиарди хора, живеещи на нея, които обаче не се забелязват от тази перспектива, само наблюдаващият Земята човек знае, че са там.. Въпреки всички конфликти, не-красиви страсти и мизерия от всякакъв вид и порядък, Земята продължава да излъчва само красота, само мир, само.. чудо. От външна перспектива, погледната отстрани, отдалеч. И продължава да предизвиква емоция, която е толкова светло чувство - едновременно преклонение пред чудо, изпълване с обич, чувство на благодарност и усещане за смисъл и за благословия на човечеството.. И още много.. Отвъд думите

Ето и моето обяснение на този феномен.
Мисля, че всички други емоции, изживявания и копнежи на хората (ежедневни, откровено грозни или негативни) просто "изгарят" във атмосферата, както изгарят в нея по-малките метеорити, които летят към Земята, и единствената човешка емоция, която "пробива" отвъд, отвъд хоризонта, за да се изразя по-поетично, е чувството на любов. То също изгаря на своята собствена клада, и пречистено до съвършенство, "дестилирано" като през филтър, придобило могъщество и неимоверно величие от този си "пробив" достига отвъд.. Достига до Бог. Например.. Или до който и да е, който има възможност да види, да наблюдава и да усети излъчването на планетата Земя от дистанция. Именно то, в крайна сметка, като единствено оцеляло и пробило през атмосферата, изгражда облика и излъчването на Земята. Само то. И затова това излъчване е хомогенно, единно, не-смесено, чисто и несмущавано от нищо друго..
Излъчване, в което са "вградени" чувствата, копнежите, страстите, болките и мечтите на родители и деца, на милиони земни домове и семейства, на влюбени двойки и на самотни хора... Излъчване, засилено от раздели и прегръдки между близки по един или друг начин хора, на летища, гари и кръстопътища...
То се издига нагоре, сляло като в едно общо "въже" всички нишки - всяко единично, но чисто и силно чувство на обич, което изпитва и излъчва всеки измежду милиардите земни жители, който обича в даден момент. И който е обичан. И заприличва на едно послание - единственото единно послание, излъчено от цялото човечество и "пробило" отвъд хоризонта, отвъд земната атмосфера.. Послание, което придава облика на Земята. Един. Единствен.. Посланието е едно простичко и могъщо "ОБИЧАМ ТЕ"...........
И навярно то я крепи да не се разпадне, то поддържа Живота на нея и надеждата, че човечество ще има и занапред.. Навярно то придава здравина на иначе така крехката атмосфера, която единствена ни пази от вакуума и смъртта, от нищото на Космоса.

Навярно това послание е любовното писмо на хората до Бог, което той "чете" всеки ден и всяка нощ, всеки час, всяка минута и секунда, защото то се подновява непрекъснато.. От нас. От всички, които обичат. И може би именно заради него, в крайна сметка, Той поддържа живота ни ден след ден, и нощ след нощ... Минута след минута, и секунда след секунда.. Може би то е основанието да ни има наистина. И Земята да продължава да се върти.

И тъй като нито на Бог му е нужно да "чете", нито всички сред хората, които обичат, истински и чисто, могат да четат и пишат - това "любовно писмо" на човечеството до Бог е отвъд думите. "Написано" е без думи, на вечния език на който хората могат да общуват помежду си и с Бог чрез вярата и любовта, които са способни да изпитват. Затова и няма как да изгори, а пребъдва.. То не е написано, а е излъчено директно от сърцата на хората.. На хората, които обичат. А всеки малко или много, някога или сега, дава своя принос към това послание.. Някои са се разписали с цели дълги абзаци (като от роман на Достоевски), други с няколко реда, трети - самосамо със ред, четвърти - с едно кратко изречение, с няколко думи, пети - само с една, едничка дума, шести - дори само с една буква, разкривено и неуверено написана като от първолак, който тепърва се учи да пише... Но в крайна сметка почти няма хора, които остават "неразписали се".. И в това е магията. Чудото. Онова, което усещат космонавтите, "малцината щастливци", както те сами наричат себе си, когато погледнат Земята от преспективата на Космоса... На необятния вакуум, в който тя е нашата малка перла, носеща единствена Живот.. И излъчваща Любов.. Това общочовешко послание, вярвам, е единственото, крехко, но и по-здраво от всичко останало, основание все още да ни ИМА..

Ето това, според мен, е любовното писмо, което Бог чете всеки ден. И което Земята излъчва всеки ден. И което хората пишат всеки Божи ден... И нощ. И което пробива отвъд земната атмосфера и хоризонта, и което може би ще остане да звучи завинаги в ефира, запечатано завинаги, подобно на Словото, което е било в Началото... Това е нашият отговор. Единственото, нетленното и най-важното, което ще остане от нашият живот... В края на краищата.

И благословени са онези, които го пишат, ден след ден, и които имат сетиво да го усетят и прочетат... Заедно с Бог.

Candysays

blog.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар