ЧЕСАЛО...обикновено, без екстри-действа при всякакъв вид сърбел! Ползвайте го без страх и уплашение до...пълно облекчение!

...За невчесани раздумки, шарки , краски, песнички, видео кодоши - на различни теми за....МАЛКИ И ГОЛЕМИ


Мисля си, че има много истина в израза..."Светът е оцелял, защото се е смял!"...


АМИИИ...В ТОВА ВЪЛЧЕ ВРЕМЕ - ДА СЕ СМЕЕМ, ТА БЕЛКИМ ОЦЕЛЕЕМ!



четвъртък, 28 октомври 2010 г.

Опак народ....

Уважаеми сънародници, сигурно всеки от вас знае, че сме уникална държава с древна история? Кое обаче е най-уникалното в родината ни, географското положение ли, природата ли, или бактерията бациликус булгарикус, от която всеки знае, че се прави известното в цял свят българско кисело мляко?

Като се замислим по-дълбоко излиза, че нито едно от трите неща не са най-уникални, защото най-уникално в България са, разбира се, българите!

Да бе, да - ще рече някой зевзек, че какво ни е уникалното толкоз? Уникални сме и още как, ето например само ние и някакво си забутано африканско племе въртим глави, като улави кога искаме да кажем – да, и клатим глави, като преяли мисирки за – не! Целият цивилизован и не цивилизован свят прави точно обратното и това няма как да не ни направи уникални!

Като се замислим излиза, че сме уникални и с паметниците си. Веднага тия от вас дето са ходили в един от най-уникалните градове в света – Габрово ще се сетят, че пустите му габровци са си тапосали паметника в реката! Това обаче не е всичко, по света паметници правят на национални герои или освободители от разните там робства и владичества. Да, нека си спомним какви паметници почнаха да се пръкват и татковината ни? Точно така, ний българите отново смаяхме света и почнахме да издигаме паметници на завоеватели и поробители!

А бе, я стига сте писали за клатенето на глави и паметници, когато най-важното сега е каква заплата получавам и какво мога с нея да си купя - ще рече някой по-кибритлия читател! Не си прав, драги, защото и в това отношение ние българите сме си съвсем уникуми! Тъй де, какво правят по всички страни и континенти, когато идват празници? Който е ходил в странство веднага ще се сети, че почват сериозни намаления на цените и търговските вериги, и дребни търговци печелят от оборота. Да, тъй е по света, а как е у нас? Както вече се досещате - точно обратното! Де що е търговец веднага надува цената сякаш дълбоко в балканската му глава се е загнездила поговорката - ден година храни! Дойдат ли именни дни - рипат цените на букетите и подаръците, наближи ли Великден – агнешкото удря яко джобовете ни, дойде ли Коледа – свинското достига незнайни висоти и т.н., и т.н.

Примери за уникалността ни още бол, но да спрем до тук! И така, скъпи сънародници, излиза, че сме доста уникален народ, даже може би по-точно трябва да се наречен опак народ, живеещ в опака държава!

Арт Хуморан

Няма коментари:

Публикуване на коментар