ЧЕСАЛО...обикновено, без екстри-действа при всякакъв вид сърбел! Ползвайте го без страх и уплашение до...пълно облекчение!

...За невчесани раздумки, шарки , краски, песнички, видео кодоши - на различни теми за....МАЛКИ И ГОЛЕМИ


Мисля си, че има много истина в израза..."Светът е оцелял, защото се е смял!"...


АМИИИ...В ТОВА ВЪЛЧЕ ВРЕМЕ - ДА СЕ СМЕЕМ, ТА БЕЛКИМ ОЦЕЛЕЕМ!



четвъртък, 28 октомври 2010 г.

Бананова република!?

Уважаеми читатели, от доста време си задавам въпроса:”Каква всъщност република сме?”! До преди 20 години бяхме Народна република или по-точно “доматена република”, защото бяхме известни с доматите си! Тъй де, хиляди влакови композиции с консервирани домати изнесохме в братския Съветски съюз! Сега вече времената са други и други са братята ни! Ма, то и климатът се промени до неузнаваемост и в родината ни почнаха да садят киви, маслини, а от скоро и банани! Като рекохме “банани” защо да не предположим, че ще се превърнем в “Бананова република”? Тъй де, то и без туй вече почнахме да ги садим в южна България? Сигурно със затоплянето на климата и в северна България ще се появят бананови горички и горища! Така неусетно ще се превърнем в износител на банани и хората, по света, с право ще ни възприемат за бананова република! Още повече, защото и на маймуни ни направиха, през годините на прехода! Така че, всичко е на лице да сме “Бананова република” и банани, и маймуни! Даже много скоро може да се сдобием и с президент на Бразилия от български произход. Всеки знае, че в необятната Южноамериканска държава банани на път и под път. Тогава като сме се сродили с тази огромна, бананова република, защо аджеба да не сме и ние такава? Само дето Бразилия е втората по растеж икономика в света с много по-голям от нашия брутен национален продукт, но това е друга тема, пък и във всичко ли ще се сравняваме с нея?

1 коментар:

  1. Който забравя поговорките, чеше се дълго и безполезно по главата Нали си имахме една такава, \"Когато се обърне колата, пътища много\". Е, ние си имаме един, защо ни е да разсъждава върху останалите. Щели сме да станем \"бананова република\", какво му е толкова лошото. Нали преди това, се държахме съвсем като маймуните. Обещаваха ни, че вече ще имаме банани в изобилие,а не само на дълги опашки покрай коледните празници. И ние си скачахме и крещехме по маймунски. Водеха ни на разни международни симпозиуми и форуми, където се тъпчехме с банани, за да шашнем света, че много ги обичаме. Сега, нещо ние криво, че висим по банановите дървета, но недояли, безработни, без далечни мисли и идеи. Живеем съвсем като маймуните, а ние нещо криво, съвсем по човушки. Някак неудобно се получава. Щом се затопля ежегодно климата, скоро и при нас ще си виреят свободно бананите. Ще си живеем по маймунски, без да ни трябват визи за пътуване, да ни снемат пръстовите отпечатъци или надничат под бельото. Какво пак се правим на интересни. Не бива, защото маймунските физиономии забавляват ония дето гледат отстрани. Искахме нещо, получихме го и пак сме недоволни. Само, че на маймунските номера се впечатляват и радват само в цирка, където е платено предварително. И след като си изиграят номера, маймуните отново ги връщат в клетката, където ще ги нахранят с банани. Маймунски живот, такъв си е той.

    Цвятко Маринов

    ОтговорИзтриване