ЧЕСАЛО...обикновено, без екстри-действа при всякакъв вид сърбел! Ползвайте го без страх и уплашение до...пълно облекчение!

...За невчесани раздумки, шарки , краски, песнички, видео кодоши - на различни теми за....МАЛКИ И ГОЛЕМИ


Мисля си, че има много истина в израза..."Светът е оцелял, защото се е смял!"...


АМИИИ...В ТОВА ВЪЛЧЕ ВРЕМЕ - ДА СЕ СМЕЕМ, ТА БЕЛКИМ ОЦЕЛЕЕМ!



вторник, 26 октомври 2010 г.

Политика. "Министърът си тръгна, калканът се върна..."



“Върнаха ни във времето на комунизма. Има там на една от сергиите 5-килограмов калкан по 20 лева за кило, но няма да ви кажа, за да не правите кал на колежката.” Това каза вчера продавачка на рибната борса във Варна

Ден след посещението на земеделския министър Мирослав Найденов борсата заживя постарому. Във вторник той бе там, за да направи проверка дали се продава от деликатеса, когато квотата на България в ЕС вече е изчерпана. “Скрили са калкана, ясно ми е”, каза министър Найденов. Покрай него санитарните власти огледаха и състоянието на пазара.

Вчера циментовият под отново беше под вода, а продавачките пак се бяха накиприли в любимите си цивилни якета. Изискванията на санитарите за найлонови престилки се виждаха само тук-там върху телата на търговците. Металните тави, в които се слага рибата, още блестяха от министерското измиване. Етикетите обаче посочваха цените на рибите върху парчета от хвърчащи листа.

Отскоро предприемчиви мъже си отделиха плексигласова клетка за чистене на риба. По левче за кило вземат те, докато преди в цената на всяка сергия влизаше и измъкване на червата на рибите. Европейските изисквания обаче прекратиха тази екстра заради голямата смрад и окървавените тезгяхи.

Борсата във Варна всъщност няма нищо общо с името си. Това е най-обикновен пазар със сергии за търговия на дребно. Бивщите управляващи бяха определили място за модерна европейска борса преди 2 г. Но после казаха, че там ще правят контейнерен терминал.

Viki11
Blog.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар