ЧЕСАЛО...обикновено, без екстри-действа при всякакъв вид сърбел! Ползвайте го без страх и уплашение до...пълно облекчение!

...За невчесани раздумки, шарки , краски, песнички, видео кодоши - на различни теми за....МАЛКИ И ГОЛЕМИ


Мисля си, че има много истина в израза..."Светът е оцелял, защото се е смял!"...


АМИИИ...В ТОВА ВЪЛЧЕ ВРЕМЕ - ДА СЕ СМЕЕМ, ТА БЕЛКИМ ОЦЕЛЕЕМ!



събота, 2 февруари 2013 г.

O, Tempora, o Mores!


O, Tempora, o Mores!

Седя. Щото не съм като онзи индус, дето дал обет, че ще стои прав, увиснал като прани гащи на въже...не за ден-два, колкото да му мине мерака, а за цели 14 /четиринайсе/ години! Аде,де! Бе, като ква кръвоносна система имат тези индийци, кви сърца...сигурно са мощни като помпа „Данфос”!? Ама нищо не се казва в писанията, като къ ги прави другите работи, дето е срамота да описваш!? И...по кое време! Ами тези дето ще следят спазва ли обета и те ли прави ще седят?

Мисля. Като онзи, другия индус, дето пък се заклел 30 /трийесе/ години дума да не обели! Това е-седи си ,начи човека и мълчи...като пукал! Ама, оправдан е-при тези бол индийски наречия, я го разберат, я не-за това решил да си трае!

Сега ще питате...знам, познавам ви! Ми седя и мисля, и колкото по-го правя, по не мога да си обясня и да сложа в ред течението на процесите ,ставащи в онова нещо ,наречено мислителница...А мисли-бол-не за едно или две неща, явления, статистики, стъкмистики, икономика, педагогика, пропедевтика и...каквото ви дойде още на ум!!! Иди, че се оправяй в тази ментална джунгла! Че да не съм депутат я! Те...мислят! А аз-най-много да си докарам някоя хронична мигрена! Или менингит!

Амииии...да вземем,например, раждаемостта. Лелееее, тръпки ме побиват-още малко напън и Албания ще ни надмине по природо население! Резил! Контра мерки-никакви! А онези....мислят! Ама, за това дали имат прираст на гушките...за по лесно бръснене, не за друго!

За да се осветля и си самобясня въпроса, реших да разделя латинската сентенция на две-зер в този си вид се мъкне из разните бумаги хилядолетия....кво ще и стане!? Всичките и букви ще бъдат на лице и удивителна пак ще сложа-да ги подпира да не се разсипят...

O, Tempora....преди, в онова време, дето му викаме Минало.

Таааа, съгласно вица, след като Пена и Вуте се разбрали какво ще правят под дъба, взели, че създали онази градивна социална единица, на която викаме семейство! И...като се почнали едни действия...зер тогава ходели с потури, а в тях имало...шамандури! Трудили са се двамцата, зер бизнес-план имал в главата Вуте!Пък и електрика нама, телевизор няма, газена лампа..колко му е-духнеш я, пресегнеш се и потъваш в снагата на Пена!..Работници трябват-няма да плаща на разни аргати, дето през куп за грош ще вършат работата и...до като поемеш солук се пръкнали дузина и канче работяги...без значение от пол!Наредени на постелята като кебапчета на скара! Ръце да имат и да издържат на филия , намазана с мас ,на попара с вино и за десерт-рачел и петмез-колкото гърло поема! И цялата тази сговорна дружина работила и произвеждала всичко онова, което сега ни изглежда като мираж в пустиня! Нищо, че поета написал...” И лучец яж, водица пии и пак поглеж...Дий, воле, дий!”
Ама поколението се учило на труд и....човещиния, дето му викат!
Ето, така е било! Всичко започвало с една нескопосно написана на коляно бележка „Пено, ела под дъба...” и друга „ Разбрах тънкиот ти намек-шъ бъда точна!” И от много такива бележки, се роди онова изумление в Европа от просперитета на народа ни! Във всяко отношение...И пак сме имали депутати! И те мислили...за това, онова!

...O,Mores! ...в сегашно време...

Сега бележки няма! Пък и кой ще ги пише-нали се налага кирилица да знаеш! Шльоковицата е по-лесна работа...хем пишеш, хем се учиш  цифрите да познаваш, пък и до чужди езици да се докоснеш! В СМС-те му е майката! Динамика! Бързо ,лесно и без кандърми! Важното е работата да става, па за после...ще видим! Все някой ще поеме да отглежда отрочето...Депутати има-те да мислят! Няма да мисля за другите неща, дето ежедневно тровят съзнанието на всички ни-беработица, корупция, заеми, фалити...Все митични чудовища, които присъстват неизменно в сънищата

Сега Европата пак ни гледа с изумление...пита се как този народец не може да се справи, ами допуска да е първи /отзад-напред/в сума ти класации!?

Ха, кажете ми сега-да продължавам ли или да взема да му тегля една дълга....Майната му-ще вземам кротко по черпак по няколко пъти от нея...

Зер, депутати има! 240! Нали това работят...
Ха, кажете,де!

Алек Христов

Няма коментари:

Публикуване на коментар